fbpx

Sætteløg

Jorden er ganske tør og den nyligt faldne regn gør stor gavn i vores haver. Temperaturen i jorden er fortsat relativt lav, så få ikke dårlig samvittighed, hvis du endnu ikke har fået sået alle gulerødderne.

Til gengæld skal du hurtigt i gang, hvis du skal nå at få noget ud af løg.

De gror nemlig kun frem til Sankt Hans, hvorefter dagslængden igen bliver kortere.

Kepaløg, skalotteløg, salatløg og rødløg sættes som stikløg i en dybde på 2 – 4 cm med en afstand mellem løgene på 5-7 cm og en rækkeafstand på 30 – 40 cm.

Gød dem i slutningen af maj måned, når de er godt i vækst og vent på at de ”falder” sammen i slutningen af sommeren. Når alle løgene har lagt deres toppe ned, kan du tage dem op af jorden og lægge dem til tørre.

Er overfladen godt tør, kan du gemme løg i hulkasser, der overvintres frostfrit frem til næste forår. Brug gerne af løgene hele sommeren – også toppen er god at drysse på salaten eller blande i kartoffelsalaten.

Du har måske allerede lagt kartofler og toppen er måske komme op af jorden? Lover meteorologerne gentagne nætter med nattefrost, bør du dække rækkerne med fiberdug, så de ikke bliver svedet af.


Af Marianne Bachmann Andersen