fbpx

Barn der sar Kopi

Vinterens haveferie er slut

Solens stråler minder os om den nærtstående forårssæson, hvor haven for alvor er i fokus, og hvor vi finder ud af, hvor mange muskelgrupper, der ikke har været aktive i lang tid. Med ømme rygge, lår og overarme, vil nattesøvnen være ekstra effektiv og tiltrængt, når havens mange gøremål er klaret. De mange lange gåture erstattes med aktiviteter i og omkring haven; måske erstattes et par af timerne i træningscentret med træning ude i haven? Forberedelser til den kommende sæson er der ingen grund til at udsætte længere. Frøposerne skal findes frem – har du rester fra sidste år, skal du undersøge sidste anvendelsesdato på poserne. Er datoen overskredet, kan du ikke forvente, at frøene spirer optimalt. Er du i tvivl, så så frøene, men markér bakken, så du ved, hvorfor resultatet eventuelt bliver skuffende. Til årets første tur til dit havecenter bør du give dig god tid. Her er nemlig et kæmpestort udvalg af forskellige frø, som du kan vælge imellem. At shoppe frøposer er altid en god oplevelse. Minder fra tidligere års dyrkning dukker frem i bevidstheden, og de mange nye spændende sorter af allerede kendte grøntsager, skal da med hjem og afprøves. Tag også børn eller børnebørn med ud for at vælge nogle børneposer. Vær med til at så et frø i de små børns hjerter – et frø, som på magisk vis vil vokse sig stort og flot. Inddrag dem i hele processen med at så i små potter, for senere at plante potten ud i jorden eller op i en krukke. Giv dem haveglæde i en tidlig alder, så bliver de ikke nødvendigvis kun børn med tablets!

TIP: Du kan sortere dine frøposer efter de anbefalede såtidspunkter, som du finder bag på poserne