Der er kamp om sensommerfrugterne i haven, for de pensionerede gedehamse eller hvepse, som de i folkemunde kendes som, har enormt travlt med at forsøde resten af deres tilværelse. Er du så heldig at være den lykkelige ejer af en frugtbærende figenbusk eller træ, så er det lige nu, du skal sørge for at få høstet nogle af de skønneste frugter i haven.
Grillede figner med ost og rosiner
Når du ikke at spise de friske figner med det samme, kan du opbevare dem i køleskabet i 2 – 4 dage. De lækre frugter skal helst spises tempererede.
Du kan også flambere denne dessert – uhm!
Halve figner
Flødeost smagt til med lidt honning, rosiner og revet limeskræl fordeles over de halve figner
Sherry der dækker tallerkenen
Grill til osten bliver gylden
Sveskeblommer skal også bjerges
Blommesuppe med brombær og vaniljeis Sveskeblommer er bedst, men prøv også gerne andre sorter.
1 kg blommer
1 flaske let rødvin
175 g sukker
1 stang kanel
300 g brombær
2 spiseskefulde vand
Kog vaskede blommer med rødvin, sukker og kanelstang i ca. 40 min. til stenene begynder at løsne sig og flyder til toppen. Sigt suppen og afkøl.
Kog brombær i vandet i ca. 3 min. til de begynder at safte. Smag evt. til med lidt sukker.
Server blommesuppen i dybe tallerkner med en kugle vaniljeis og brombær fordelt rundt om.
Af Marianne Bachmann Andersen