fbpx
aeblebeskaering
Efterår Artikel

Æbletræerne står flotte med mange frugter. Har du husket eller nænnet at tynde ud i antallet af æbler på grenene, vil du kunne høste store flotte æbler, der nemt konkurrerer med de flotte æbler i butikkerne.

Mange haver har ikke plads til fuldt udvoksede og naturligt voksende træer, som derfor er beskåret for at give plads, men også for at give luft i træet.

Har du godt luftskifte i din trækrone, vil mængden af svampesygdomme og insektangreb også være mindre.

Når man beskærer frugttræer, reagerer de naturligt på beskæringen ved at GRO meget hurtigt. De danner ”ris”, som står lige op i luften og ser lidt pudsige ud. Dem må du meget gerne fjerne NU.

Selvom mange anbefaler beskæring om vinteren, så viser erfaringer, at beskæring af frugttræer om sommeren giver langt færre ”ris”. En anden fordel ved at fjerne ”risene” er, at du samtidig giver mere lys og luft til frugten, som er ved at modne.

HUSK at slibe saksen, inden du går i gang. Når værktøjet er i orden, går arbejdet nemlig som en leg. Skulle du være så heldig, at der på din vej er en mark med får eller køer, så smid blot de afklippede æblegrene ind til dyrene – de elsker dem!


Af Marianne Bachmann Andersen