fbpx
Krukker
Sommer Artikel

Den danske sommer har vist sig fra sin pæne side de sidste uger, men pyt med, at sommeren lod vente på sig – vi skal huske at nyde dens kommen i fulde drag! Det er jo heller ikke første år vi oplever en lun august og måske er vi heldige at få ”indian summer” igen i år? Det er helt oplagt at få fornyet indholdet i krukkerne med de skønneste sensommerplanter, så det stadig er en daglig glæde at komme hjem. Lige nu har dit havecenter alle de aktuelle krukkevækster klar til dig.

Frodigheden i haverne er stor og ALT gror så det knager. Græsplænerne skal klippes hyppigt, mange steder er det nødvendigt at klippe hækken igen, stauderne strutter af sundhed og blomstrer på livet løs og køkkenhavens afgrøder er plukkeklare. Der er stor grund til at skatte havens mangfoldighed og rigdom netop på denne årstid, hvor man både kan skære buketter, lave desserter af frugter og supplere sit aftensmåltid med de dejligste grøntsager. Det betyder dog også, at der dagligt skal vandes, klippes, luges og gøres diverse tiltag i haven, for listen af gøremål er lang. Og hvorfor ikke have et dagligt mål om at fylde en stor spand eller trillebør med affald til komposten? For hver portion affald du får væk, så er du allerede i gang med at lette arbejdet i haven til næste år. Mange af planterne er nemlig i gang med at kaste frø for at sikre den næste generation. Forsommerens prydløg – de flotte lilla kugler, står lige nu med åbne frøkapsler og er i gang med at fylde hele bunden under sig med nye planter. Det er der jo ikke noget galt i, men måske var det ikke lige planen for dit blomsterbed, og så er det da lettere at klippe blomsterhovederne af nu. Ukrudtet har også travlt med at sikre børn og børnebørn, og betingelserne for familieforøgelsen er stor med varmen og den fugtige jord. Få ukrudtet væk inden det frømodnes og husk, at mange ukrudtsplanter fint spirer med grønne frø, så det nytter ikke at hakke og lade det visne – det skal helt ud af bedet.

Rigtig god arbejdslyst i haverne

Af Marianne Bachmann Andersen