fbpx
Hindbær
Sommer Artikel

Sommerhindbær modner dag for dag og vil kunne høstes over nogle uger, mens efterårets hindbær stadig er under udvikling. Sommerhindbær giver frugt på sidste års bundskud, så når du plukker hindbær nu, vil du kunne se, at busken allerede har sendt helt nye skud op – det er de skud, som næste sommers høst bliver dannet på. Når der ikke er flere bær at høste på skuddene, kan du sådan set godt klippe dem af. Alternativt venter du med at klippe de gamle skud af, når vinteren er ovre, for så er de helt visne og klar til at blive fjernet fra bedet.

Fordelen ved sommerhindbær er, at deres sødme er høj og udbyttet er stort. Ulemperne ved sommerhindbær er, at du skal være hjemme for at kunne høste de lækre bær, og så er der ofte ”orm” i bærrene. Årsagen skyldes hindbærbillen, som også ynder at angribe brombær. I maj måned finder den vej til de nyudsprungne blomsterknopper, hvor den lægger sine æg. Når æggene klækkes, vil den lille hvide larve fylde sig med bærrets dejlige saft.

Er du træt af at høste bær med ”orm” i, så skal du i stedet plante efterårshindbær, hvor der sjældent ses problemer.

Hindbærcoulis

½ kg friske hindbær skylles og eventuelt koges i 10 min. med 1 vaniljestang, 100 g sukker og lidt vand. Coulis’en kan nu spises som den er, eller blendes og sigtes inden den afkøles og smages til med sukker.


Af Marianne Bachmann Andersen