fbpx
ferieklar
Sommer Artikel

Studenterne springer ud og skoleeleverne holder afslutningsfester og komsammen. Et helt år med masser af læring er ved at være slut og en tiltrængt ferie står for døren.

Virksomhederne i Danmark har planen for ferieafholdelse klar, og det har vi også i dit lokale havecenter. MEN vi holder ikke ferielukket, så kig bare forbi, hvis du mangler lidt græsfrø, jord til en krukke, friske jordbærplanter eller en gave/et gavekort til en af sommerens mange fester.

Juli måneds have er sprængfyldt med blomstrende prydbuske, roser og staudebede.

Køkkenhavens afgrøder vokser godt til, dagens høst af kartofler graves op og spises med stor fryd for både store og små, og hverdagens aftensmåltid kan nydes med salat fra egen avl. Agurkerne smager så englene synger, og de allerførste tomater er begyndt at rødme.

Rabarberplanterne skal have fred og lidt gødning – det samme gælder aspargesbedet. Rabarber kan du igen trække til august, mens aspargesplanterne skal fredes til næste forår.

Jordbærrene skal plukkes og fryses til marmelade vinteren igennem, og snart er fokus rettet mod hindbærbuskene, der modner over en hel måned.

Lige nu er det helt optimalt at plante stauder. Jorden er varm og fugtig (hvis du vander), og stauderne i potterne er i god vækst. I dit havecenter er der god vejledning og et stort sortiment, så det er bare med at komme i gang….

Af Marianne Bachmann Andersen