fbpx
Ribs
Sommer Artikel

Mange af sommerens skønne bær er nu fuldt modne på buskene i haven. Stikkelsbærrene har længe kunne høstes til stikkelsbærgrød, og snart er de så søde, at de kan spises direkte fra busken. Ribsbuskene lyser op med røde ranker af små bær, der er sunde og let syrlige. Her gælder det om at være vaks ved havelågen, for får fuglene først øje på de saftige bær, er buskene hurtigt ryddede. Har du dårlige erfaringer med selv at nå at få glæde af ribsene, så prøv at plante gule (hvide) ribs. Smagen er rigtig god og sød, og så stjæler fuglene dem ikke.

Solbærrene løsner sig langsomt, når man forsigtigt plukker dem fra busken. Solbær er særdeles velegnede til at fryse ned, så du behøver ikke starte syltningen op nu.

Rysteribs

Skyl ca. ½ kg ribs og rib dem for stilke. Lad ribsene dryppe godt af og ryst dem med 200 g sukker. Stil blandingen i køleskabet i minimum en time og spis rysteribsene som de er eller med flødeskum på. Rysteribs er også en god spise til kødretter.


Af Marianne Bachmann Andersen