fbpx

Tomater

Rigtig mange har nu både tomat- og agurkeplanter plantet ud i deres drivhuse, og i den nærmeste fremtid vil endnu flere se de først tomater og agurker blive dannet i forbindelse med blomstringen. Har du været tidligt ude, vil nogle af de nederste blade allerede nu være gule og se kedelige ud – det skyldes de lave nattetemperaturer. Har du endnu ikke plantet ud, kan du sagtens nå det, og så er årstiden så fremskreden, at du ikke behøver frygte kuldeskader. Udover god næringsrig plantemuld og daglig vanding/gødskning, skal du følge disse retningslinjer, for at få succes med at dyrke tomater:

  • Støt de nyplantede tomatplanter med en lille bambuspind og bind en snor ned fra drivhusets tag, der er så lang, at du kan binde den omkring både bambuspind og plante
  • Tomater kan ikke selv ”fange” din opbindingssnor, så det er dig, der skal vikle plantens top rundt om snoren i takt med, at den vokser
  • Fjern nu løbende de sideskud, der kommer fra både basis af planten og fra sideskuddene – selvom du har fjernet dem én gang, kan der godt vokse nye frem senere
  • Er du en garvet tomatgartner, vil cocktailtomater og blommetomater sagtens kunne bære to hovedskud. Det ekstra skud binder du med selvstændig snor ned fra drivhustaget på samme måde, som det første skud
  • Ca. én gang hver uge gennemgås tomatplanterne for sideskud og behov for at snoren holder planten oppe

2016 tomater


Af Marianne Bachmann Andersen