fbpx
Rabarber
Forår Artikel

Det er først rigtigt forår, når de første kager, tærter og desserter med rabarber har været serveret for venner og familie. Alle kan få glæde af at dyrke deres egne rabarber, for selve planten, som egentlig er en knold, der hvert efterår visner ned, kan både vokse i havejord, i en krukke eller på altanen midt i byen. Man skal dog huske på, at rabarberplanter vokser kraftigt og skal have masser af vand og gødning, så beholderen man dyrker i, må ikke være for lille. Når det er sagt, så er der stor forskel på rabarbersorterne. Mange mindes de meget grove grønne (og sure) rabarberplanter fra barndommens haver. Kæmpestore parasolblade, som skyggede godt. I dag planter de fleste sorter af rabarber, som måske ikke får så kraftige og store stilke og blade, men hvor smagen og farven på stilkene er mere velegnede til brug i desserter og kager. Flere af sorterne har desuden et lavt indhold af oxalsyre, som får læberne til at vende vrangen.

Vidste du at:

  • Stilkene skal trækkes af planten, så det nederste kommer med?
  • Du kan trække stilke frem til sankthans og igen til august måned?
  • Stilkene med fordel kan fryses ned og bruges hele vinteren?
  • Du kan plante rabarber fra potter næsten hele året rundt?
  • Blomsterstængler skal fjernes for ikke at nedsætte næste års høst?
  • Snegle elsker at sidde i skygge under de store blade?
  • Dit havecenter har mange forskellige sorter du kan vælge imellem

Opskrift på rabarberkage, der kun tager 5 min. at lave
300 g rabarberstilke skæres i 1-2 cm store stykker og vendes i 50 g sukker
2 æg
100 g sukker
100 g mel
Smør
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker skummende og tilsæt mel lidt ad gangen. Smør et tærtefad med smør og hæld dejen i. Rabarber-sukkerblandingen hældes over dejen og kagen toppes med et par smørklatter.
Bages i ca. 35 min.
Serveres evt. med hjemmelavet is eller flødeskum.


Af Marianne Bachmann Andersen