fbpx
Babysnegl
Forår Sommer Efterår Artikel

Det kølige forår har forsinket invasionen af snegle i haven. Mængden af snegle uden hus synes at være en mindre plage, end vi har været vant til de seneste år. Her tænker jeg først og fremmest på dræbersneglene, der er de grådigste. En del af sneglene er helt sikkert døde i vinteren. Det betyder dog ikke, at der slet ingen snegle kommer i år.

Der er nemlig en del af sneglene, der har nået at lægge æg i dybe sprækker, hvor de også selv er krøbet ned for at beskytte sig mod frosten. De varme sommervejr har øget sneglenes aktiviteter, men de gemmer sig om dagen, når det er tørt og varmt.

Sneglejagten går for alvor i gang i de skumle aftentimer, hvor du nemt kan få ram på dem.

Slipper du gerne for denne lyssky affære, kan du i dit lokale havecenter købe et skånsomt middel, der effektivt bekæmper snegleangreb i din have. Ferramol hedder det og er fuldt miljøvenligt og desuden tilladt at bruge til økologisk produktion i Danmark.
Drys granulatet i nærheden af dine salatplanter og især omkring storbladede planter som rabarber – det er her sneglene er nemmest at få ram på.

Af Marianne Bachmann Andersen