fbpx
klasetomater
Forår Sommer Artikel

Nu er det tid til at få etableret tomatplanter i dit drivhus. Det vil sige – du kan jo også godt plante tomatplanter op ad en sydvendt mur i læ og få ret lækre tomater ud af det. Der findes også sorter af tomater, der busker sig og er mere robuste. De klarer også sæsonen på friland godt.

Ønsker du imidlertid de små lækre blommetomater, cherrytomaterne og de smagfulde sorter af klasetomater, er det at foretrække at dyrke dem i dit drivhus.

De små udplantningsplanter kan du plante direkte i bunden af dit drivhus, hvis du har jord her. Du kan også placere dem ovenpå bunden af huset i plantesække, sætte dem i selvvanderkasser eller plante dem i spande eller krukker.

Vigtigst af alt er det, at jorden, de er plantet i, er porøs, drænende og vandholdende. En god kalket spagnum tilsat lidt gødning er ganske god til formålet. Tænk allerede ved plantningen på, hvordan dine tomater skal bindes op – for det er nødvendigt! Binder du dem ikke op, vil de snart falde om og brække af ved jordens overflade.

Det næste stykke tid vil tomaterne etablere sig og vokse fast med rødderne. Snart vil de begynde at skyde i både topskud, men også sideskud. Sideskuddene skal forsigtigt brækkes af, da planten ikke giver ret mange tomater, hvis den skal forgrene sig.

Det er endnu for koldt at plante agurkplanter ud. Begræd det ikke – agurkerne kommer meget hurtigere, end tomatplanterne, der skal have mange uger, før der er modne tomater til salaten.

Af Marianne Bachmann Andersen