fbpx
loegplanter01
Forår Artikel

De første ugers arbejde i haven er godt givet ud. Hvert eneste bed er klippet ned, ryddet for nedfaldne blade, overvintret ukrudt og står nu klar til den kommende sæson. De mange blomsterløg pryder bunden, hvor stauderne snart tager over.

Efter et par timer i den stadig kolde vind i haven, er det skønt at komme ind i varmen og surfe en tur rundt på de sociale medier. Vi elsker vores forårsblomster, og får rigtig gode oplevelser af at like hinandens solbeskinnede forårsbilleder.

Pludselig er dagens kamp med nedfaldne grene og utallige ture med affald til den lokale genbrugsstation skiftet ud med positive oplevelser og røde, varme kinder samt en dejlig naturligt træt krop. Motivationen til at få gjort havearbejdet stiger, når man kan dele det med ”vennerne”. På den måde kan man også følge med i, hvilke gøremål, der er aktuelle netop nu.

giv foraaret likes

For det er da så ufatteligt motiverende at arbejde med frøbakker i drivhusets varme, når det i rengjort stand giver solens stråler fuld magt. Når værktøjet er fundet frem og er i god form til brug i alle havens områder, går arbejdet som en leg. Alt det kan vi dele med hinanden på de sociale medier, som også er et godt sted at søge inspiration til nye forårsbebudere til din have. Mange stiller relevante havespørgsmål til hinanden, og både video og tekst bliver flittigt brugt som problemknusere og hjælp til dem, der søger.

Du kan også søge både hjælp og inspiration i dit lokale havecenter, som lige nu har et bredt spekter af de mulige forårsblomster til din have og ikke mindst dine forårskrukker. Om du er til de gule narcisser i både store og små udgaver, eller om du er til de mørkeblå stedmoderblomster er et personligt valg – husk at dele dine haveglæder med alle dine venner.

Af Marianne Bachmann Andersen