fbpx
roses
Sommer Efterår Artikel

Rosen har været beundret og elsket i årtusinder. De nyeste potteroser giver dig alle rosernes gode egenskaber og lidt til. Skønhed og duft kombineret med overdådig blomsterrigdom og imponerende holdbarhed.

Når du køber potteroser, får du et væld af muligheder med i købet. Potterosen er en dejlig stueplante, der er mindst lige så velegnet til sommerens krukker og altankasser. Du kan også plante potteroser ud i haven. Planter du dem i perioden fra maj til september, etablerer de et godt rodnet. Det gør planterne stærke nok til at klare sig gennem vinteren, så du får glæde af dine roser år efter år.

Der er et stort udvalg af potteroser. Det meste af farvepaletten er dækket, og der er både store, fyldte blomster, der ligner gammeldags roser, og småblomstrede sorter med et mylder af knopper. De nyeste roser har store, smukke blomster, der ligner haveroser, og deres holdbarhed er imponerende. Hvis du planter roserne udendørs, afløser blomsterne hinanden sommeren igennem, og du har glæde af planterne hele efteråret med.

Potteroser er nemme at passe, men de behøver masser af lys. Den frodige vækst betyder, at planterne bruger meget vand. Derfor skal de vandes hver eneste dag. Er du væk et par dage, er det en god ide at fylde 2-3 cm vand i underskålen for at sikre planten mod udtørring. Klip afblomstrede blomsterhoveder af, så får du mest glæde af planterne. Overvintrede roser klippes tilbage sidst i april.

Læs mere om potteroser på www.potroses-denmark.dk

Af Marianne Bachmann Andersen