fbpx
Hoejsaeson for krukker
Efterår Artikel

Forårets og sommerens kedelige krukker er klar til afløsning. Sensommerens mange spændende vækster i gule og brændte eller violette, rosa og røde farver er slet ikke til at stå for.

Udbuddet er stort med asters, alunrod, cyclamen, hebe osv. Mange af planterne tilhører plantegruppen stauder, mens andre hører hjemme i kategorien sommerblomster – altså planter, der ikke kan overvintres.

Prydgræsser hører også efteråret til, og de kan både pryde i krukker og direkte i bedet.

Alunrod fås i snart sagt alle farver, og de er symbolet på efterår med både orange, gule og purpurfarvede blade. Alunrod er robust, hårdfør og tåler at stå i krukken hele vinteren, hvis du ikke når at få den plantet ud inden.

Oprette prydgræsser eller overhængende star-græsser er ligeledes velegnede til sammenplantninger.

Husk også at gå forbi bordet med efterårslyng, som ikke kun er den violette vildt voksende fra heden, men faktisk er en bred vifte af farver fra hvid, gul, rosa, violet og røde. Enkelte af lyngplanterne blomstrer slet ikke, men hvilke smukke bladfarver de lyser op med!

Tips
Har du svært ved at vælge, så lad dig inspirere og få gode råd i dit lokale havecenter, som helt sikkert har en løsning, der passer til dig.

Af Marianne Bachmann Andersen