fbpx
stormvejrsblade
Efterår Artikel

Størsteparten af løvbladene har langt om længe løsnet sig og ligger i store bunker, hvor vinden har bragt dem. Nogle haveejere må finde sig i naboens blade, men betragter du bladene som gavnlige, går vreden hurtigere over.

Det sted i haven, hvor der er mest brug for blade er i køkkenhaven. Har du ikke sådan én, så er staudebedet et andet godt sted.

Har du for mange blade til at dele ud i bedene, så læg dem på komposten. En kompostbunke kan du meget hurtigt kan lave, skulle du heller ikke have en sådan. Resultatet af alle indsatser med opsamling og placering af løvblade er lækker muldrig fornyelse til havens planter og dyr.

Selve processen er lidt tung og regnfuld i øjeblikket, men tag et lille nap hver dag, så er du pludselig færdig – og en trillebør fuld med våde blade flyver ingen vegne….

Ønsker du at være meget rationel og få de mange blade væk hurtigt, kan en stor presenning være til god gavn. Bred den ud og riv bladene ind over presenningen. Tag fat i hjørnerne og træk den hen, hvor bladene kan vippes af.

Af Marianne Bachmann Andersen