fbpx
klatrehortesia
Sommer Artikel

En af årstidens mest opsigtsvækkende planter er klatrehortensia.

På latinsk hedder den Hydrangea anomale ssp. petiolaris – et noget langt navn til en af havens planter, som man bare må eje. Fuldstændig ukompliceret at passe. Den skal hverken beskæres, bindes op eller gødes specielt.

Den syner af mest, hvis den får lov til at suge sig fast på et plankeværk eller en pergolastolpe, for dens sugerødder, som kommer direkte ud af grenene på den, hæfter sig meget nemt. Den eneste ulempe, som jeg kan komme i tanke om er, at den er en lidt langsom starter.

Køb derfor gerne en lidt stor version – gerne 50-80 cm høj. Plant den i almindelig veldrænet havejord i nærheden af et ”klatrestativ”. Vand godt til – der er jo tale om en hortensie, og de er som regel rimelig vandkrævende. Gød hvert forår med almindelig havegødning.

Når efteråret lakker mod enden, vil de grønne blade skifte farve til lysende gule og falde af. Blomsterskærmene bliver siddende, og er rimelig gode til at anvende i dekorationer omkring juletid. Hele vinteren kan du nyde de smukke brune grene, der med deres vækstform i sig selv er det hele værd!

Af Marianne Bachmann Andersen