fbpx
saaning
Forår Artikel

Dyrker du selv dine udplantningsplanter, skal du netop nu begynde at så salat, kål, porrer og sommerblomster. Om ca. en måned er det tid til udplantning i køkkenhaven. De allerede såede afgrøder som chili, peber og tomat står høje og ranglede og skal afhærdes.

Da de jo har stået et sted med stuetemperatur, skal de i en periode tilvænnes et køligere klima. Det kan du gøre ved at flytte planterne i drivhuset hver morgen.

Er det en solrig dag, skal du dække med transparent fiberdug eller klæde, så solen ikke svider planterne. Når aftenenes temperatur kommer under 8 grader C, skal planterne igen returneres til deres lune opholdssted.

Du kan også købe færdige udplantningsplanter i dit havecenter, hvor gartneren allerede har styret temperaturen i de store drivhuse, så planterne er i rette form til at blive udplantet i dit drivhus. De meget kraftige planter er mindre følsomme overfor en lav nattetemperatur, men tåler selvsagt ikke frostvejr.

Sørg derfor for at lukke dør og vinduer, inden temperaturen falder sidst på dagen, og hav fiberdug klar til natten, så planterne nærmest få dyne på.

HUSK daglig tilsyn med planterne i dit drivhus – selvom det regner ude, vil planterne i drivhuset have brug for vand.

DSC 1638 DSC 4342 DSC 4340

Af Marianne Bachmann Andersen