Det er lige til at få kaninører af de mange grøntsager, som køkkenhaven byder på i øjeblikket. Sommersquash, ærter, gulerødder, kartofler, masser af salat og snart er bønnerne også modne.
De, der formår at dyrke kål, har høstet de første broccolihoveder, mens andre må se på at kålsommerfuglens larver har spist planterne.
Ikke alle grøntsagerne bliver spist, og vi er mange, der har fået sået og udplantet mere, end vi selv kan nå at spise.
Noget går i stok og blomstrer, andet bliver behørigt foræret væk til naboer, familie og venner. Vigtigst er det at høste den glæde, det giver, når man har dyrket sine egne afgrøder.
Grøntsagerne kan anvendes på rigtig mange måder, så tøv ikke med at komme i gang med at glæde dig selv og familien med: squashkage, kartoffelsalat med krydderurter, blancherede bønner, ærtesuppe, let kogte gulerødder vendt i olie med estragon, grøn salat med olie/eddikedressing osv. osv.
Af Marianne Bachmann Andersen