hindbaerbroed
Sommer efteraar Artikel

Juli måned byder på søde lækre hindbær, som sagtens kan fryses ned til senere brug, men som helt klart også kan bruges til bagværk og desserter.

Her følger en opskrift på gammeldags hindbærbrød:

Dej:

375 g smør
500 g hvedemel
250 g flormelis
1 æg
3 tsk. vaniljesukker
75 g smuttede hakkede mandler

Fyld: hindbærmarmelade

Glasur af 400-500 g flormelis og rød frugtsaft

Skær smørret i mindre stykker og smuldr i melet. Tilsæt flormelis, vaniljesukker, mandler og saml hurtigt dejen med ægget.

Stil dejen i køleskabet i 1 time. Derefter rulles dejen ud til to plader i samme størrelse på ca. ½ cm tykkelse.

Bages lysebrune ved 180 grader C i ca. 20 min.

Skær pladerne i passende størrelser, mens de er lune – så knækker de ikke!
Fordel hindbærmarmeladen på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå. Pynt med glasur, mens de stadig er lune.

Af Marianne Bachmann Andersen