fbpx
tempeltrae
Vinter Forår Sommer Efterår Artikel

CO2-temaet er stadig aktuelt, og vi skal værne om vores jord alle sammen. En af måderne er at plante træer.

Træerne opsamler og lagrer CO2. Jo mere CO2 vi oplagrer på vores jord, jo færre klimaforandringer vil vores børnebørn opleve. Du tror måske ikke, at et par træer fra eller til kan gøre den store forskel, men hvis alle tænker sådan, går det helt sikker meget stærkt med vores klimaforandringer.

En tur i haven vil for mange være en kedelig affære på denne årstid og især efter en alt for nedbørsrig sensommer. Hvor blev solen af? Hurtigt kan man blive enige om, at det jo nok er træernes skyld, at solen blev væk. Væk med alle de store mastodonter i haven så vi kan få masser af lys og varme. En farlig tankegang, for hvad er det nu lige man fælder?

Mange gange er det træer, der har været plantet for måske mere end 100 år siden – deres mage får ikke engang dine børn at se. De store træer er med til at udvide vores verden og horisont. Store træer får os til at rette blikket mod himlen og gør vores dagligdag større og mere indholdsrig. De store træer er med til at tegne hele det område, som de står i – ikke kun din have! De store træer er også med til at skaffe ly, læ og liv til havens fugle, og hvem vil undvære en kåd solsort en tidlig forårsmorgen?

Er det alligevel nødvendigt at fælde et stort træ i haven, så sørg i det mindste for at plante et nyt. Måske ikke til din glæde, men så for de næste generationers!

Af Marianne Bachmann Andersen