fbpx
Hortensia-doede-grene
Forår Artikel

Almindelig hortensia blomstrer på overvintrede skud. Det vil derfor være et kedeligt syn, som møder mange haveejere denne sommer når de almindelige hortensia buske vil stå som grønne buske med ganske få blomster på.

Vinteren har igen i år været meget hård ved mange af hortensiaplanterne i vores haver og det vil i år vise sig, hvilke sorter der er mest hårdføre.

Har dine buske i øjeblikket visne grene uden levende grønne knopper med friske blade, kan du bare klippe dem af og smide dem ud – de bliver ikke bedre! Er der derimod liv i de yderste knopper, kan du glæde dig over at få smukke blomster til sommer.

Nogle sorter blomstrer med sikkerhed. Disse sorter er nyudviklede og stammer fra USA. De ligner til forveksling de almindelige hortensier, som vi kender, men deres evne til at sætte blomster på én sommer adskiller dem.

Når du handler i dit havecenter vil du få vejledning i, hvilke sorter der giver blomster hvert år, og hvilke der er afhængige af en blidere vinter.

Af Marianne Bachmann Andersen