fbpx
Georginer-plantes-ud
Forår Sommer Efterår Artikel

Knolde fra georginer og gladiolus, som har været drevet i potter i drivhuset eller udestuen er nu klar til at blive plantet ud. Risiko for nattefrost mindskes dag for dag, så det er nu, du kan komme i gang.

Plant de solelskende knoldplanter et dejligt lunt sted i haven, og vand godt til efter plantningen. Hold nøje øje med planterne, og vand hvis bladene hænger.

De høje sorter af georginer skal have en støttepind eller stativ, så de ikke knækker de smukke blomsterstandere af i blæsevejr. Sæt allerede nu en støtteanordning ved planterne. Plant med en afstand på ca. 50 cm mellem planterne og se frem til overdådige blomster med masser af buketter til sommerbordet.

Prøv også at lægge nogle franske anemoner som løg. De skal kun ca. 5 cm under jordens overflade og vil i løbet af 6 – 8 uger blive klar til sommerens buketter. Supplér gerne georginerne med de drevne georginer fra dit havecenter – så får du allerede blomster til egen vase om ganske få uger.

Husk på, at jo flere blomster, som du høster, jo flere blomster vil planterne anlægge. Det betyder også at du skal fjerne de afblomstrede blomsterknopper i planterne i bedet – ellers går blomstringen i stå.

Af Marianne Bachmann Andersen