fbpx
Trachelium
Sommer Efterår Artikel

Det er en yndefuld og elegant plante, som har mange små, rørformede blomster, der sidder i en stor, bred skærm øverst på planten. De ægformede blade er mørkegrønne og har takket bladrand.

En serie af lave, kompakte sorter, ved navn ´Passion` er velegnede til udplantning i krukker og kummer eller direkte i havens bede. Planterne bliver 30-35 cm høje. Tidligere har man kun kunnet købe Trachelium med blomster i blå nuancer. Nu kan man også købe sorter, der har hvide, mørklilla eller lilla blomster.

Udendørs foretrækker Trachelium en lys placering gerne i direkte sol. Planterne gødes og vandes regelmæssigt, men tåler en let udtørring. Lige efter udplantning er det vigtigt, at planterne vandes godt. Når en blomsterskærm er afblomstret, klippes den af lige under skærmen. Det vil resultere i, at planten danner nye blomstrende skærme, lige til frosten sætter ind.

Man kan vælge at plante Trachelium alene i krukkerne, eller plante den sammen med andre udplantningsplanter i matchende farver.

Trachelium, der ikke er vinterhårdfør i Nordeuropa, kan købes fra juni til september.
Måske er du stødt på planten på ferie i Sydeuropa, for Trachelium findes vildtvoksende i Middelhavslandene, hvor det er en flerårig plante. Den tilhører klokkeblomstfamilien, Campanulaceae.

Af Marianne Bachmann Andersen