fbpx
nerie
Forår Sommer Artikel

Mange af de blomstrende stueplanter, der sætter kulør på foråret inden døre, trænger til ferie, når risikoen for frost er ovre. Lad dem komme ud i det fri, men beskyt dem mod regn og rusk.

Foråret er fyldt med søde og smukke stueplanter, der med farverige blomster hjælper os med at sige farvel til vintermørket.

Hawaiiblomst, Hibiscus rosa-sinensis, og gerbera, Gerbera-hybrid, har begge store eksotiske blomster i stærke pangfarver, der giver varm sommerferiestemning inden døre, selv om vejrudsigten lover alt andet end sommer. Det samme gælder begonie, Begonia elatior-hybrid, der også findes i varme gule, orange og røde farvetoner.

Nerie, Nerium oleander, bægerranke, Dipladenia sanderi og passionsblomst, Passiflora caerulea er dejlige stueplanter med romantiske rosa og blålilla farver, der sætter ekstra kulør på forårsmånederne inden døre og kan skabe Middelhavsatmosfære på terrassen hele sommeren.

Når foråret bliver til sommer, flytter livet mere eller mindre udendørs. Det bliver tid til hyggelige eftermiddage og lange, lune aftener på terrassen. Lad stueplanterne flytte med ud, og lad dem være med til at udgøre den blomstrende ramme om familiens udeliv hele sommeren.

På en overdækket terrasse eller i en hyggelig havestue er vækstbetingelserne nemlig helt perfekte til de feriehungrende planter. Inde i stuen er det lyset, der begrænser væksten. Stiller du planterne ud, får de alt det lys, de har brug for. Samtidig mærker de døgnets rytme, fordi temperaturen svinger fra dag til nat. Det sætter planterne pris på, for det ligner den situation, de kender fra deres naturlige voksesteder, bedre end stuens konstante temperatur.

Stueplanterne stammer fra lunere breddegrader, så du skal vente til risikoen for frost er helt ovre, før du sender dem på sommerferie. Af samme grund skal stueplanterne placeres lyst og lunt, men beskyttes mod regn og blæst, der jo ikke hører en go’ sommerferie til.

Du kan med fordel plante dine planter i smukke krukker, enten hver for sig eller kombineret til flotte blomstersymfonier i afstemte farvetoner. Husk at lægge et godt drænende lag af småsten eller potteskår nederst i krukken, og husk, at planterne skal have vand og gødning hele sommeren. Planterne vil nyde de gode pladsforhold i krukken og de ideelle klimaforhold på terrassen og kvittere med frodig vækst og masser af blomster hele sommeren.

Af Marianne Bachmann Andersen