fbpx
bordpynt
Forår Sommer Artikel

Forsommeren er en skøn tid, hvor konfirmander og studenter springer ud, og brudepar blomstrer om kap med naturen. Sommerens plantetrend, Nature Nouveau, der har hentet inspiration i 1900-tallets Art Nouveau-stil med svungne linjer og plantemotiver, danner den perfekte ramme for en alternativ og spændende bordpynt.

Det kan være lidt af en udfordring at kreere den rette bordpynt til lejligheden. Som udgangspunkt skal det være festligt og fornøjeligt samtidig med, at pynten er afstemt nøje efter smag, stil og situation.

Klatreplanter er sommerens hit

Omdrejningspunktet for sommerens plantetrend, Nature Nouveau, er svungne linjer og udtrykt i klatreplanter og levende ranker. Populære, klassiske klatreplanter som fx Ceropegia og Passiflora, der normalt er viklet om en bøjle, foldes ud, og rankerne bruges til at danne skønne, raffinerede mønstre, der slynger sig hen over bordet.

Det nemmeste er at klippe rankerne af planterne, men hvis du efterfølgende ønsker at dekorere boligen med dem, kan du plante dem i lave potter efter at have viklet rankerne ud. Hvis du vil have mere farve på bordet, end blomsterhovederne giver, kan du placere miniplanter i matchende farver ind imellem rankerne.

Afklippende blomsterhoveder strøet ud over bordet med løs hånd eller i et bestemt mønster er en anden nem og sød form for bordpynt.

Masser af muligheder med miniplanter

Kuvertroser er en velkendt og populær form for bordpynt, og der kommer hele tiden nye farver og sorter til. Ud over roser findes der imidlertid også et væld af andre dejlige miniplanter, som kan kombineres på kryds og tværs.

Som underlag kan du fx bruge hyacintglas i alle mulige farver eller andre sjove glas i huset til at plante forskellige miniplanter i. Sæt dem på række eller i grupper hen over midten af bordet.

Miniplanter kan også fint bruges som bordkort. I dag fås mange miniplanter i elegante, tidssvarende skjulere, som er lige til at sætte på bordet forsynet med gæstens navn.

Planter til enhver lejlighed – og personlighed

Bordpynten kan være inspireret af den aktuelle trend, men du kan også vælge at lade den afspejle menu, køn, påklædning, yndlingsfarve eller andre særlige kendetegn, for uanset om du er dreng, pige, cool eller romantisk giver sommerens dejlige planter dig et væld af muligheder for at dække et festbord efter dit helt eget hoved.

Forslag til mulige planter i samme farvenuancer:

  • Blå farver: Exacum affine (indisk viol), Campanula, Saintpauli
  • Rosa farver: Kalanchoe, rosa, Hydrangea (hortensia), Chrysanthemum
  • Hvide farver: Argyranthemum (margueritter), Spathiphyllum (fredslilje)

Af Marianne Bachmann Andersen