fbpx

Tomatplante opbinding

Opbinding og knibning af tomatplanter

Jeg nyder stilheden om aftenen, når hverdagens gøremål er ved at være afsluttet og det gode vejr inviterer til en tur rundt i haven. I drivhuset ser jeg, ca. en gang om ugen, efter om der er brug for en håndsrækning. Det er der som regel, for det gode forårs – nu sommervejr giver ekstra grokraft til de nye planter. De fleste tomatplanter har en lidt slap vækst. Det kræver opbinding, så de ikke falder om.

På billedet ser du, hvordan jeg binder mine planter op. Jeg fæstner en snor i drivhusets tag (eller på vire, hvis der er højt til loftet). Snoren sidder lige oppe over planten og er så lang, at det er muligt at snøre den rundt om planten. Snoren skal være relativt stram, men pas på med at binde den stramt om selve planten, dog skal den hæftes, så den ikke spoler sig selv op.

Hver uge kan jeg nænsomt føre toppen rundt om snoren.

Knibning er nødvendig for at få planten til at yde sit bedste – bringe mest energi til top og blomster, der senere giver tomater. Knibning går ud på at fjerne de små nye skud, som planten danner i bladhjørnerne.

Det kan være lidt vanskeligt at beskrive med ord, så det har jeg lavet en video om.

PS videoen er optaget i juni måned for et par år siden, så du skal ikke blive frustreret over, at dine tomatplanter ikke er så store endnu:-)