fbpx

Så blev det sommer

Når der er styr på haven, er der tid til at nyde den sammen med børn og blomster

Den skønneste sommer har været på besøg i haverne, og selv om varmen trækker sig lidt tilbage for at blive afløst af lidt køligere vejr med nedbør, så har vi dog haft fornøjelsen af havernes mange flotte farver i de sidste mange dage

Det kan godt være lidt af en udfordring at nå hele vejen rundt, når vejret sådan kommer buldrende. En lang og kølig start på foråret har sat bremsen i for mange nyttige projekter, som nu står i kø for at blive gjort.

UNDGÅ STRESS
En have skal bruges til at stresse af i – ikke til at få stress af. Det er vigtigt at huske på, hver gang man pisker lidt rigeligt rundt fra det ene projekt til det andet. I forårshaven roder det også ret meget. Værktøj, vandslanger, vandkander, frø, læggekartofler, prydløg, nye stauder, den nye hæk eller måske skal der plantes et nyt frugttræ?

LAV EN LISTE
Først og fremmest handler det om at få prioriteret, hvad der er vigtigst. Hvis man helst vil have en flot blomstrende prydhave, så er det staudebedene, rosenbedet, græsplænen og rododendronbedet, som man skal kaste sig over.
Er man derimod meget opsat på at kunne grave tidlige kartofler op og høste salat fra køkkenhaven, så er det jo her, man skal yde en ekstra indsats.
Drømmer man om en kæmpestor skærehave, så er det om at få forkultiveret en masse blomster…
osv.

INGEN GENVEJE
Der er ikke rigtig nogle genveje til at få styr på hele haven på én gang. Det kræver at man kan lægge rigtig mange timer i den, og at man har mulighed for at komme i haven næsten hver dag. Hvis jeres have har områder, der ikke fungerer – områder, hvor ingen gider være og derfor bliver området ikke passet – så er der råd at hente i dit lokale havecenter. Her har gartneren næsten altid en løsning på de havekatastrofer, som jo ikke kan undgås. Tag en snak med din fagmand og få hjælp til at gøre hele din have til et sted, hvor du elsker at opholde dig.

Tomaterne skal plantes

Når du vil være sikker på at høste tomater til sommer, er det nu, du skal plante ud i drivhuset

TOMATER OG AGURKER I SELVVANDINGSKASSER

Det er en ret sikker dyrkningsmetode at plante tomat-, agurke-, chili-, melon- og aubergineplanter ud i plantesække, som er lagt på selvvandingskasser. Når du skærer et hul i bunden af posen, der hvor kassens kapillærvirkning er indrettet, så er systemet meget selvhjulpet.

Du kan læse en artikel fra www.haveglæder.dk om emnet ved at klikke på dette link

HVILKE PLANTER SKAL MAN VÆLGE?
Der er rigtig mange, som har held med at så tomatplanter selv, men har du ikke allerede gjort det i februar/marts måned, så er det for sent at gøre det nu.

I dit lokale havecenter er der et bredt udvalg af rigtig mange velsmagende og flotte planter til dit drivhus. Her er der en masse forskellige sorter af både tomater, chili og agurker at vælge imellem.

Kamp til Hækken med aktivitetsområde

Nu er haverne både indrettet med køkken og spiseplads. Hvad mangler så? Have handler jo om familie, samvær og fællesskab. Derfor handler den næste udfordring om at lave et aktivitetområde

Med to sejre i hus kører det for Rasmus og Mathias. Familiehaven har stadig deres første område som vinder, men hvordan går det hos Naturhaven og i den japanske have med romantisk touch?
Endnu engang har alle fire par lagt en bunke af energi fra den kreative pose i ugens udfordring.

Du kan se med, når aftenens udsendelse vises mandag d. 23. kl. 20.00 på TV 2.

I Familiehaven er det Noah på fire år, der er i fokus. Sansehave med balancegang og masser af spiselige planter bliver anlagt her.

Hos Lilli og Katrine fra Naturhaven drømmer de om en skov, hvor man kan se på insekter og dyr, som trives i netop dette økosystem.

Nickolas sætter Jonna i arbejde, når den japanske have skal indrettes med et helt nyt kuglespil og backgammon på en flot træstub.

Drengene i Den moderne prydhave vil udleve deres store passion for eventyr og spil, når der skal indrettes aktivitetsområde ala Harry Potter.