fbpx

Hent dit gratis magasin

HVEM LAVER EGENTLIG HAVEGLÆDER?
Organisationen bag Haveglæder hedder Danske Havecentre og er en brancheorganisation, hvor de fleste havecentre og planteskoler er repræsenteret. Det er Danske Havecentre, som står bag magasinet Haveglæder, som også er dette nyhedsbrev, Facebook og Instagram (@haveglaeder).

HVOR KAN JEG SÅ HENTE MAGASINET
Du kan altid finde den elektroniske version. Du kan bruge dette link, eller gå på www.haveglæder.dk under fanen Magasinet, hvor alle udgaver af Haveglæder ligger med bladrefunktion.
Ude på planteskolen kan du gratis hente magasinet til deres lager slipper op. Er du i tvivl om, hvor du kan hente magasinet, så kan du blot klikke her og se de havecentre, som deler dem ud.

FIRE VERSIONER
Haveglæders første nummer hedder “tidlig forår 2018”, men når vi rammer maj måned, så kan du allerede hente “forår 2018”. Til grundlovsdag udkommer “sommer 2018”, og i slutningen af august vil årets sidste nummer af Haveglæder “efterår 2018” være klar til dig.

VI GIVER DIG HAVEGLÆDE
Målet med vores magasiner, hjemmeside, nyhedsbreve, facebook og Instagram er at give så mange, som muligt haveglæde. Vi giver aktuelle råd og tips til, hvordan du øger glæden ved at prøve nye ting i din have, men også hvordan du opnår endnu større glæde, ved de planter, du allerede har. Følg os derfor og fortæl også dine venner, bekendte og familie om os.

Sæt kryds i kalenderen

2. påskedag, mandag d. 2. april kl. 20.55 kan du møde disse otte haveentusiaster i programmet “Kamp til Hækken” på TV 2 og TV 2 Play. I seks programmer kan du følge dem i deres kamp om at vinde titlen og en præmie på 200.000 kr. Der er kun én vinder, men alle fire par får undervejs mulighed for at øge deres havebudget med ekstra penge, hvis de vinder ugens udfordring

ET HELT NYT PROGRAM
Haveglæder er samarbejdspartner på den nye programserie, hvor fire par giver hver deres bud på en have. På en bar mark bag Egeskov Slot på Fyn, får de tildelt hver deres havelod på 320 kvm, som de skal indrette med hver deres tema. De skal alle løse fem udfordringer, som der findes en vinder af i hvert program. I det sjette program skal parrene vise deres mesterværk, og i dette program bliver det spændende at se, hvem der vinder “Kamp til Hækken”.

DU KAN LÆRE DELTAGERNE BEDRE AT KENDE
I magasinet Haveglæder, som du netop nu kan hente i dit lokale havecenter, har vi lavet en introduktion af de fire par og deres oplæg til hver deres have. Her kan du også læse mere om selve programmet, møde værten Felix Smith og læse om de to dommers forventninger til programmerne.

GLÆD DIG – DET GØR VI 🙂

Disse planter tåler nattefrost

Krukker, krukkemuld og forårsløg. De sidste dage med solskin varmer godt og giver lyst til at plante krukkerne til

Heldigvis er der masser af planter, som står klar til at blive plantet i krukkerne, men hvordan sikrer du dig, at de ikke ligger døde, når nattefrosten igen har været på spil?

Løgplanter til krukker
Fremdrevne løgplanter som påskeliljer, skilla og hyacinter er velegnede til de tidlige forårskrukker. Det er nemt at tilplante krukkerne med løg. De placeres blot i overfladen på en spagnumfyldt krukke med et ca. 15 cm højt drænlag bestående af lecanødder eller sten i bunden.

Holdbarheden er lang og de skal blot tilses for en eventuel vanding. Når de afblomstrer fjernes de fra krukken og plantes evt. ud i havens bede.

De må ikke klippes tilbage endnu, da løget selv skal trække næringsstoffer fra blade og stængel tilbage. På den måde, får man varig glæde af sine forårskrukkeplanter.

Stedmoder
Havestedmoder hedder på latin Viola x wittrockiana. Det er toårige planter med forholdsvis store blomsterhoveder i mange forskellige farver. Havestedmoder blomstrer i lang tid og er ikke så sarte, hvis det er lidt koldt om natten i det tidlige forår.

En anden type stedmoder er hornvioler. Viola cornuta er det latinske navn. Der er ofte duft i hornvioler og de kan betegnes som stauder om end de ikke lever i så mange år. Blomsterhovederne er ikke altid så store på hornvioler, men der er mange og de blomstrer længe. Både havestedmoder og hornvioler kan med fordel plantes ud fra krukkerne, og blomstrer ofte igen om efteråret, hvis de klippes tilbage.

Læs hele artiklen om forårskrukker her