fbpx

Satomi 594x594

Koreakornel imponerer på flere årstider

En fantastisk ”show-stopper” med imponerende blomstring, spektakulær frugtsætning og et fyrværkeri af høstfarver.

Hvad mere kan man egentlig ønske sig af en plante i haven? Koreakornel står hele vinteren med sine bare grene og venter på at forårets varme skal vække dens knopper. Først springer de mørkegrønne blade ud og lægger bunden for blomstringen, som begynder i juni måned. Når efteråret nærmer sig, ændres farverne på bladene til røde nuancer helt frem til bladfald. I fuldt udvokset størrelse bliver koreakornel omkring 3 – 4 m høj og ca. 2 m brede.

Vidste du at…

Koreakornellens blomster faktisk er ret små? Vi anser de fire flade svøbblade for blomster, men faktisk sidder blomsterne helt inde i midten af svøbbladene. Der findes flere forskellige sorter af koreakornel, men fælles for dem alle er blomsterrigdommen, som ofte dækker hele planten.
Koreakornel fås med rent hvide, rosa nuancer, cremefarvede eller limegrønne blomster. Mens sorten ’China Girl’ først får grønliggule og senere cremehvide blomster, er ’Satomi’ fyldt med mørkrosa blomster.
Med alderen kan koreakornel udvikle helt runde jordbærrøde frugter, der faktisk er spiselige, men smager bedst, hvis de først koges til marmelade.

Sådan skal du gøre

Plantedybden skal være den samme som den, planten er dyrket i potten. Sørg for at grave et rimelig stort hul, hvor jorden løsnes godt. Er din havejord leret og tung, skal du iblande spagnum.

Vanding altid når du planter. Du kan sagtens plante koreakornel i både almindelig jord og i surbundsbedet. Står det i surbundsjord, skal du i tørre somre vande planten. Brug ca. 15 l vand ved hver vanding.

Beskæring er mulig, hvis du synes at planten bliver for kraftig. Tidspunktet for beskæring er juli – august lige efter blomstringen.