fbpx

Koreakornel er månedens plante i juni

Design uden navn 1

Koreakornel imponerer på flere årstider

En fantastisk ”show-stopper” med imponerende blomstring, spektakulær frugtsætning og et fyrværkeri af høstfarver.

Hvad mere kan man egentlig ønske sig af en plante i haven? Koreakornel står hele vinteren med sine bare grene og venter på at forårets varme skal vække dens knopper. Først springer de mørkegrønne blade ud og lægger bunden for blomstringen, som begynder i juni måned. Når efteråret nærmer sig, ændres farverne på bladene til røde nuancer helt frem til bladfald. I fuldt udvokset størrelse bliver koreakornel omkring 3 – 4 m høj og ca. 2 m brede.
Vidste du at…
Koreakornellens blomster faktisk er ret små? Vi anser de fire flade svøbblade for blomster, men faktisk sidder blomsterne helt inde i midten af svøbbladene. Der findes flere forskellige sorter af koreakornel, men fælles for dem alle er blomsterrigdommen, som ofte dækker hele planten.
Læs mere her

Slutspurt i rabarberbedet

Rabarber

Om præcis en uge er det Sankthans, og reglen siger, at du kun må høste rabarber frem til denne aften, så nu er der kun én uge tilbage…

Hvorfor er det sådan?

Rabarberplanten starter helt forfra hvert forår, hvor knopperne bryder på den knold, der ligger lige i jordoverfladen. Efter et travlt forår skal rabarberplanten hvile sig sommeren over. I august og september kan man så høste få stængler, hvis planten altså er frisk og klar. Er den derimod slap og trist, så skal man lade den helt være.

Sådan gemmer du rabarber til resten af året

Du kan glæde dig over de lækreste rabarberretter, hvis du laver dejlig chutney og marmelade af rabarber. Når du ikke at sylte lige nu, så høst stænglerne, vask dem og skær i mindre stykker, fyld i poser og kom dem direkte i fryseren. Smager næsten lige så godt, som når rabarberne er friske fra planten.

Nye sorter af rabarber – også til høst om efteråret

I disse år har havecentrene fornøjelsen af at kunne tilbyde en række helt nye sorter af rabarber. Du finder det største udvalg af rabarber i dit lokale havecenter. Spørg også efter de sorter af rabarber, som du kan høste på om efteråret. Iblandt de mange nye sorter, har vi nemlig fået mulighed for at tilbyde danske haveejere planter, der laver friske stængler, når de traditionelle sorter giver op.

Vidste du det om rabarber?

Rabarber er en flerårig staude, der har en kort rodstok. Dens kødfulde rødder er skrigende orangegule indvendig. De store grønne blade ligner skræppeblade og bæres af en stilk, som vi kan spise. Farven på stænglerne varierer i farve fra grøn til dybt røde afhængigt af sorten. Stænglen indeholder oxalsyre, æblesyre, antocyaniner og C-vitamin. Rabarber blomstrer indimellem og sender en op til 2 m høj blomsterstængel op. Man må IKKE spise rabarberplantens grønne blade.