fbpx

Kermesina Rosa WEB

Dværgazalea skaber masser af liv i din have

Tilfør haven en ekstra vitaminindsprøjtning med de farverige azalea, som er nemme at plante og passe

Månedens plante i maj måned er Dværgazalea, for det er netop nu at de mange sorter for alvor viser, hvad de kan bibringe din have med. Alt du skal gøre er blot at komme forbi i dit lokale havecenter for at se det store udvalg af dværgazalea, som de kan tilbyde.

Vidste du at…

Azalea faktisk hedder Rhododendron og helt og holdent er i familie med hele den store slægt af planter i mange størrelser og med et væld af farver? Selve ordet azalea stammer fra et græsk ord (azaléos) og betyder tør. Den generelle vejledning i dyrkningen af azalea er midlertidigt ikke, at de skal vokse under tørre forhold – måske endda tværtimod. Azalea skal dyrkes under helt de samme forhold, som andre rododendron.

I gartnerverdenen har vi grupperet de rododendron, som smider deres blade hvert efterår som azalea. Der findes rigtig mange forskellige sorter af azalea, og derfor er de igen grupperet, så man kan vælge mellem haveazalea, som bliver 1 – 1,5 m høje og dværgazalea, som kun bliver mellem 20 – 60 cm høje. Mange dværgazalea kan blive meget brede med årene.

Sådan skal du gøre

Plantedybden i surbundsbedet skal være 30 cm og bredden så stor som mulig, men minimum 50 cm. Husk at bruge en god grov kvalitets surbundsjord. Plant i krukker, som alle andre planter og fyld krukken op med surbundsjord.

Vanding er vigtig især ved nyplantning. Vand hver uge og fortsæt med at vande hele sommeren igennem indtil rødderne er vokset godt til. Brug ca. 15 l vand pr. plante ved hver vanding.

Lug ukrudt i bedet væk med hænderne. Planternes rødder ligger helt oppe i jordens overflade, så det er forbudt at bruge redskaber.