fbpx
paeresorter

Mange haver har mindst et æbletræ, og rigtig mange haver har to eller flere æbletræer. Ikke alle haver har et pæretræ. Hvad mon det egentlig skyldes?

Først og fremmest skal pæretræer være lidt ældre, før de bærer frugt. Træet er mindst to år gammelt, når du køber det i dit havecenter.

Efter det er plantet i din have, går der mindst to år, før du kan få glæde af de frugter, der bliver afsat på træet. Det sker kun, hvis der er en anden pæresort i nærheden.

Bestøvere
Ligesom æbler, er pærer afhængige af at blive bestøvet.

Vi oplever ikke, at der er problemer med at få frugter på vores æblesorter, men der er jo også rigtig mange æbletræer plantet i egen og naboernes haver. Det kniber med pæretræerne, og derfor er der rigtig mange, som opgiver at få deres pæretræer til at bære, hvilket er synd. Glæden ved at spise overmodne og vildt søde, saftige pærer lige fra træet er svær at erstatte.

Køb evt. to forskellige pæresorter, som er gode til at bestøve hinanden. Plant dem i god leret jord og gød dem hvert forår. Pærer elsker sol, så find en god solrig plads til dem. Gå i dit havecenter og få flere gode råd om, hvordan det lykkes at få dejlige pærer på pæretræerne.

Gode bestøversorter er: Anna, Charneu, Clapps Favorite, Clara Frijs, Coloree, Comice, Concorde, Conference, Herrepære og Pierre Corneille.

Af Marianne Bachmann Andersen