fbpx
Engelske roser, Abraham Darby

Rosa

De engelske roser er i en klasse for sig. De er skabt ved at krydse historiske roser med moderne roser. Ad den vej er det lykkedes at forene de bedste egenskaber ved de to grupper i en.

Derfor udmærker engelske roser sig ved stor blomsterrigdom og dejlige dufte i lighed med de historiske roser men samtidig ved klare farver og god sundhed, som de moderne roser. Spektret af engelske roser er enormt.

Blandt de bedste finder man ‘Abraham Darby’, der er en stor, velformet busk på cirka 1,5 m med store duftende, ret særprægede blomster. De yderste kronblade er nemlig sart gule i farven, men kronbladene bliver stærkere abrikosfarvede jo nærmere blomstens midte de sidder.

‘William Shakespeare’ er en mellemstor busk, omkring 1 m høj, med meget smukke, karmoisinrøde blomster, der efterhånden bliver mere purpurfarvede.

‘Sceptered d’Isle’ er en ret lille rosenbusk med blomster i en sød, soft pink farve, der bliver lysere i takt med blomstens udspring. Blomstringen strækker sig over det meste af sommeren. Alle tre sorter udmærker sig ved at dufte fantastisk – præcist som roser skal dufte.

Af Marianne Bachmann Andersen