fbpx
rododendron

Rhododendron

Når først rododendronplanterne er plantet, er det utroligt nemme planter at have med at gøre. Rododendron er surbundsplanter og skal plantes i en jord med lav pH-værdi. Der findes tilpassede spagnumblandinger, hvor det rette pH niveau er tilpasset. Brug derfor altid rododendronjord, når du planter.

Mange forskellige slags

Rododendron er for det meste stedsegrønne buske med store flotte blomsterstande i maj-juni måned. Nogle blomstrer allerede i marts måned, og enkelte blomstrer helt hen i august måned.

En gruppe af rododendron er løvfældende og hedder azalea. Størrelsen på planten afhænger af, hvilke arter og krydsninger man planter. Nogle er helt krybende og meget langsomtvoksende, mens andre kræver meget plads for at kunne udfolde sig.

Blomsterne findes i utrolig mange variationer fra sarte pastelfarver over de helt lysende farver, der især er kendetegnende hos azaleaerne. Plant rododendron som hæk, som enkeltstående planter i havens bede eller sammen med andre rododendronplanter.

Prøv også at plante rododendron i krukker og kummer. I dit havecenter kan du få gode råd og tips til, hvilke sorter du skal vælge, så du får allermest ud af dine planter.

Af Marianne Bachmann Andersen