fbpx
marts12

Helleborus viridis

Juleroser og påskeklokker bør være i enhver have. Det er staudernes bud på vinterens aristokrater i den tidligtblomstrende have. De smukt nikkende blomster og de læderagtige, mørkegrønne blade er med til at pryde mange af havens bede i en tid, hvor det er svært at finde andre blomster i haven.

En af de lidt sent blomstrende påskeklokker er den grønne. Den kan blive op til 30-40 cm høj og bred med grønlige nikkende blomster i marts måned. Plant den i halvskygge eller fuld skygge i en god muldrig og næringsholdig jord.

Plant dem sammen med buske, der har gul- eller rødfarvede grene. Eksempelvis hvid kornel. Læg gerne forårsløg af påskeliljer og vintergækker i nærheden og kombinér større grupper af alpevioler med grøn påskeklokke.

Plant den også sammen med andre påske- og juleklokker, som jo findes i mange forskellige nuancer af hvid, rosa og røde farver.

Grøn påskeklokke kan også anvendes i krukker som tidlig forårsbebuder ligesom stedmoderblomster, der også kan klare lave temperaturforhold.

Af Marianne Bachmann Andersen