fbpx
prunus-incisa-the-bride

Prunus incisa ’Kojou No Mai’

Denne fingrenede type af japansk kirsebær er det nemt at finde plads til i haven. Det er et meget langsomtvoksende flergrenet lille træ eller busk, som også med fordel kan plantes podet på en stamme, hvor kronen først fylder i en højde, der varierer fra 1-2 m. Kronen er ganske let og vil ikke skygge for de planter, der står under dem.

En god biplante.
Fujikirsebær har en helt unik egenskab. Blomsternes høje indhold af nektar er med til at tiltrække bier. Bier i haven er nyttige insekter, da de bestøver vores planter meget effektivt. Det kan være tomaterne eller de søde, spiselige kirsebær – insekter skal der til for at få et godt udbytte af vores frugter.

Afhængigt af forårets udvikling, blomstrer ’Kojou No Mai’ i april – maj måned og blomstringen varer fra 2-3 uger.

Efter blomstringen bryder bladknopperne og fylder de troldagtige grene ud med små, savtakkede blade. Bladene står fint grønne hele sommeren for til efteråret at skifte kulør til næsten mørkerøde inden de falder af.

Fujikirsebær plantes en solrigt sted i almindelig havejord. Gødes efter blomstringen med en handelsgødning eller organisk gødning. Doseringen kan læses på produkterne.

Ønsker man at beskære fujikirsebær, kan det gøres umiddelbart efter blomstringen.

Skær helst hele grene af helt ved basis af stammen, eller studs de yderste grene tilbage til nærmeste hovedgren. Klip gerne nogle grene til vaserne, hvor de sartrosa blomster rigtig kan nydes.

prunus-incisa-polaf
Prunus Incisa Polaf
prunus-incisa-kojou-no-mai
Prunus Incisa Kojou No Mai

Af Marianne Bachmann Andersen