fbpx
hornviol

Hornviol, Viola cornuta

Forårsbebudere, som faktisk blomstrer længe. Hornvioler er både hårdføre og pryder havens bede og krukkernes bund hele sommeren igennem. Og så er det tilmed en nem bunddækkende plante at passe.

Stor varietet
Hornvioler findes i mange udgaver. Der er den helt sortviolette ’Molly Sanderson’, den gule ’Lutea Splendens’, mange blå nuancer og så er der de tofarvede.

’Rebecca Cawthorne’ er én af hornviolerne, som har meget store blomsterhoveder og er tofarvet blå og hvid. Tilmed ses spættede partier i blomsten, som gør den endnu mere speciel.

Mange hornvioler dufter desuden – heriblandt ’Rebecca Cawthorne’.

Hornvioler kan plantes i større eller mindre grupper i samme farve eller sort, men man kan også lave et flot farvekort med kontrastfarver, der fremhæver hinanden. Sørg blot for, at der anvendes minimum 5-7 planter af hver farve eller sort.

Plant også gerne i krukker og altankasser og vær varsom med at plante mere end én slags pr. beholder. Det giver meget mere ro. Plant hornvioler i god spagnumblandet jord med gødning. Vand og gød jævnligt hele sommeren. Klip gerne de afblomstrede hoveder af, men de generer sjældent og kan sagtens blive siddende på planten – den skal nok blomstre videre alligevel.

Hornvioler er vinterhårdføre og vil stå med grønne blade hele vinteren. Plantes så de ikke dem mod kraftig fugt.

Hornviol MollySanderson
Viola cornuta ’Molly Sanderson’

Hornviol LuteaSplendens
Viola cornuta ’Lutea Splendens’

Hornviol RebeccaCawthorne
Viola cornuta ’Rebecca Cawthorne’