fbpx
Sedum-spectabile-Brillant

Kinesisk Sct. Hansurt, Sedum spectabile ‘Brillant’

En nem og stærk staude, der er smuk det meste af året. Det gælder ikke mindst i sensommeren, når de store rødlilla blomsterskærme springer ud. Men stauden er også dekorativ, når de visne blomsterstande pyntes af sne eller rimfrost.

Når foråret kommer, klippes de visne stængler af ved grunden, og planten er blandt de første til at skyde med nye friske forårsskud i en let, blågrøn farve.

Kinesisk Sct. Hansurt har tykke, vandfyldte blade, der hjælper planten til en imponerende vandhusholdning. Derfor er den en af havens mest tørketålende stauder, der trives godt i mager, tør jord på et solfyldt voksested.

I blomstringsperioden sværmer talrige sommerfugle om de duftende blomster og giver planten en ekstra dimension.

Sedum-spectabile 01
Sedum-spectabile 02