fbpx
stjernetop

Deutzia rosea ’Carminea’
Stjernetop kommer oprindeligt fra Asien og Himalaya. Det er hårdføre buske, som er nemme at have, blot de får lidt gødning hvert år.

De blomstrer i juni måned. Klip gerne de afblomstrede skud af, det giver en dejlig harmonisk busk med mange sidegrene og stor blomsterrigdom.


En fransk forædler
Vi kan alle takke franskmanden Lemoine af Nancy for de mange forskellige sorter af stjernetop, heriblandt ’Carminea’, som han introducerede i 1900.

Dens flotte rosafarvede, klokkeformede blomster er en fryd for øjet i hele blomstringsperioden, hvor de næsten dækker hele busken i et stort blomsterhav. De forskellige farvenuancer på blomstens yder- og inderside giver nærmest indtryk af, at den er tofarvet.

Ønsker man en ensfarvet hvid stjernetop, er der rig mulighed for dette, og ønsker man fyldte blomster, kan det også lade sig gøre.

Se de mange forskellige sorter af stjernetop i dit havecenter. Plant gerne stjernetop et solrigt sted i almindelig, men gerne gødet havejord. Undgå våd og tung jord til stjernetop, som hører til de tørketålende buske i haven.

stjernetop-carminea stjernetop-carminea-busk stjernetop-rosealind
Deutzia rosea ’Carminea’ Deutzia rosea ’Carminea’ Deutzia rosea ‘Rosalind’

Af Marianne Bachmann Andersen