fbpx

Sommerfuglebusken beskæres

 


Sommerfuglene skal bruge nektar, når de til sommer smukt flyver rundt i haven

En magnet

Når sommerfuglebusken står med sine mange lange blomster fra august måned, så har vi glæden af at se sværme af smukke sommerfugle, der flittigt besøger planterne for at tanke maven op med nektar. Det er helt afgørende for vores sommerfugle, at der er nektarholdige planter i haven, og sommerfuglebusken har ikke fået sit navn helt uden grund.

 

Behov for beskæring

Sommerfuglebusken hedder på latin Buddleja davidii, og den stammer fra Kina, mens dens artsfælle Buddleja globosa stammer fra Chile. De er halvbuske, som på vores kølige egne godt kan fryse næsten helt ned i hårde vintre. Sådan en vinter har vi haft i 2021. Når buskens lange grene fra sidste år tager skade af frosten, så finder planten automatisk det sted, hvor der endnu er saftspænding og liv. Herfra bryder den med friske knopper og danner en ny busk. Du kan derfor med fordel klippe den visne top af.

Det er mange år siden sommerfuglebusken sidst frøs tilbage efter en hård vinter. Sådanne år står den med friske grønne skud meget tidligt i foråret. Her er det ikke på samme måde nødvendigt at klippe busken tilbage, men du kan sagtens gøre det. Det giver en frisk busk med masser af blade fra bunden og store flotte blomster.

 

I denne video viser jeg, hvordan en vinterskadet sommerfuglebusk skal klippes tilbage.

 

Beskæring af sommerfuglebusk og se forskel på døde og levende grene