fbpx

Hver dag tæller

 


Det er nu du skal ud og lægge hvidløg

 

Du kan stadig nå det

Det er skønt at få en ekstra chance. Sådan er det med hvidløg. Hvis du ikke nåede at lægge hvidløg i efteråret, så har du nu chancen for at få det gjort. Hver dag tæller, for når vi nærmer os midsommer, så stopper løgets vækst.

 

NEMT AT BLIVE SELVFORSYNENDE

Hvis du flittigt anvender hvidløg i din madlavning, så er det en oplagt grøntsag at dyrke selv. Når de blot får tid nok til at udvikle sig, så vil alle de små fed nå at danne et helt hvidløg inden sommer. 

  • Klargør jorden (fjern evt. ukrudt og store sten)
  • Brug en kultivator til at løsne jorden ned i ca. 10 cm dybde – du behøver ikke at grave haven først
  • Spænd en snor ud og lav nu en 7 cm dyb rille
  • Læg hvidløgsfeddene ned med toppen, der peger op
  • Dæk jorden til og sæt evt. endnu en række ved siden af (25 cm mellem hver)

 

HØST OG GEM

Når løggene begynder at vokse og danne grønne toppe, så må du gerne klippe lidt af til drys på æggemaden eller som krydderurt i dressing. Tilbage er kun at vente på, at det bliver sommer (husk at luge ukrudt væk, så der er optimal forsyning af vand og næring til dine løg). Når toppene begynder at visne, så skal løgene op.

Da du jo har lagt feddene ret dybt, så kan man ikke trække hvidløgene op – de skal graves op. Ryst nu den overskydende jord af og hæng hvidløgene op til tørring – du kan evt. flette dem sammen.

Løgene skal opbevares frostfrit hele vinteren, og du vil kunne holde dig selvforsynende med egne dyrkede hvidløg.

 
TIPS
Jeg har lavet en video om at lægge hvidløg, og anbefaler at det skal gøres i efteråret. Fremgangsmåden er helt den samme her i det tidlige foråret. Du kan se videoen her

 

 

Dit lokale havecenter har flere forskellige sorter af hvidløg til din have