fbpx

Bivenlige efterårsplanter

 


Georginer, nøgen jomfru, liljer, septemberkrokus, blåskæg, buskbenved, syrisk rose og fuchsia
er blot nogle af de planter, som bierne elsker her i efteråret

Giv os naturen tilbage

Vi kan alle gøre en forskel – sådan er det. Vi kan spare på de fossile brændstoffer ved at tage cyklen i stedet for bilen, og vi kan spare på benzinen til plæneklipperen, hvis vi lader græsset gro. Bonderøven og biologipigerne fra fjernsynet er gået aktivt til kamp mod monokulturer og vil have flere blomster ind i de danske haver. Blomsterne skal tiltrække et større antal insekter, for mængden af insekter er kraftigt reduceret. Reduceres antallet yderligere, vil det gå betragteligt ud over bestøvningen af bl.a. frugttræer. Manglen på arter giver ubalance, og når noget mangler, så vil andet som regel få mere plads, hvilket kan resultere i plager fra enkelte arter.

Du kan være med til at gøre en forskel ved at vælge mellem planter, der er mere insektvenlige.

I det seneste nummer af Haveglæder kan du på side 18 og 19 se et opslag, hvor vi har listet planter, som netop her i efteråret har en stor betydning for bierne.

Selve listen over planterne ser således ud:

Find endnu flere insektvenlige planter i dit lokale havecenter