En julet æblekage

 

Æblekageopskrifter vælter ind over os   

Man skal ikke kigge i ret mange retninger, før der dukker opskrifter på æblekager op. Nogle er mere kendte end andre, og måske har du prøvet en masse og falder tilbage til den helt klassiske med æblemos og æblekagerasp med flødeskum på toppen.

Har du mod på at prøve en ny, så kan jeg varmt anbefale denne:

Æblekage med et twist af jul

Ingredienser:

5 – 6 skrællede æbler uden kernehus
1 dl vand
Lidt sukker eller honning
125 g smør
200 g rørsukker
1 stang vanilje (kan erstattes med vaniljesukker)

3 æg
1 dl mælk
300 g hvedemel

1 tsk. natron
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. salt
100 g rosiner
100 g grofthakkede valnøddekerner

Flormelis til toppen

1. De skrællede æbler skæres i kvarte og kommes i en gryde sammen med vand. Når æblerne er kogt ud til mos smages de til med lidt sukker eller honning. Lad mosen køle af til stuetemperatur.
2. Smør, sukker og vanilje røres til en luftig æggesnaps
3. Rør æggene i en ad gangen
4. Mel blandes med krydderier, natron og salt
5. Rør skiftevis mel, æblemos og mælk i dejen
6. vend rosiner og valnødder i dejen som derefter kommes i en bageform – rund eller firkantet
7. Bages i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min.
8. Når kagen er afkølet sigtes flormelis på toppen

Kagen minder en del om squashkage, men har krydrede toner, som leder tankerne i retning af pebernødder.

Rigtig god fornøjelse!