fbpx

Vi håber alle er kommet godt i gang med et nyt år – ja, et nyt årti

2020’erne er begyndt og foråret ligger lige om hjørnet

Vi takker Jer alle for året, der er gået – tak for at I vil modtage vores nyhedsbreve.

2019 bliver nok året, som vil blive husket for at være lidt kalenderforvirret. Den milde vinter slog over i en iskold maj måned med frostskader på bøgehække og sommerblomster i krukkerne. Tørkeindeks var på alles læber – der var stadig mangel på vand mange steder i landet. Sommeren var middelgod og forholdsvis tør, men de meget varme dage slap vi for. Da vi for alvor skulle nyde sensommeren begyndte det at regne. Nogen vil måske mene, at det regnede frem til juleferien. Faktum er, at nedbørsrekorden blev tangeret og landsgennemsnittet nåede op på 905 mm.

Det nye år har budt på forårslignende temperaturer, og da jorden næsten blev til at arbejde med, fyldte regnen den straks op igen. Weekendens vejr er også en pose blandede bolsjer, så skal du i haven i tørvejr, gælder det om god planlægning.

NYE MAGASINER I 2020

På HAVEGLÆDER arbejder vi fortsat med at få udbredt glæden ved at dyrke planter. Alle haveejerne, som dagligt kan nyde de forandringer, som naturen byder på. Alle med kolonihaver, sommerhuse eller fritidshuse, der på hver deres måde danner deres egne små grønne oaser. De mange i lejligheder og mindre boliger, der glædes over krukker, baljer, kurve, trug og andre beholdere, som rigtig mange planter vokser i.
Vi er i fuld gang med at skrive og redigere de mange nye artikler, som I alle har mulighed for at få fingre i, når havecentre og planteskoler deler dem ud. Også i år er det blevet muligt at udgive fire numre af HAVEGLÆDER – tre af magasinerne udleveres i løbet af foråret, mens det fjerde kommer til september.
Du kan bl.a. læse om en blomsterbonde, der har en mission om at ændre vores blomstervaner, og om en meget lille have, der er udnyttet og fremstår som et mekka af blomster hele sommeren igennem. Du kan også lade dig inspirere af gode bunddækkende planter, hvordan du kan bruge klematis i haven, samt få en masse lækre sydlandske frugter.

NYT SAMARBEJDE I 2020

Gennem hele 2020 vil HAVEGLÆDER være gæsteskribent på HAVEFOLKET.com og det glæder jeg mig til. Ligesom HAVEGLÆDER ønsker HAVEFOLKET.com at booste glæden ved at arbejde med og i haven. Den store mængde inspiration, som HAVEFOLKET som online havemagasin har samlet, kan alle helt gratis nyde godt af, og hvis HAVEGLÆDER kan være med til at bidrage til den vidensbank, så gør vi det rigtig gerne.
Hvis du kunne tænke dig at læse med, så tøv ikke med at kigge forbi havefolket.dk 

Find dit lokale havecenter her