fbpx

Hold på hat og briller

STORMVEJR OG KULDE
Med udsigt til et par dage, hvor vi får forsmag på vinteren, så gælder det om at få reddet havens “løse dele” inden det flyver ind til naboen. Sneen daler i skrivende stund ned fra en grålig himmel, og de lave temperaturer kræver godt med overtøj, huer og handsker. Kulden bider i næsetippen, men den friske luft gør også godt.

TRÆER MED PÆL
Nyplantede træer – eller træer, der står plantet med støttepæl kan godt være udfordret i sådan en vejrtype. De bindinger, som du satte på, da du plantede trænger til eftersyn. Måske er de gået op eller er blevet for stramme. I dit havecenter kan du få gode materialer til at løse opgaven, og her kan gartneren også forklare dig, hvordan du fæstner dit træ bedst.

SLYNGROSER
Høje og brede eksemplarer af overdådige roser er også udsatte i blæsten. Roserne er løbende bundet ind til stativ, pergola eller snore. Nu hvor bladene er faldet af bør du kigge bindingerne efter, så de ikke skader planten, hvis den presses ud af form af blæsten. Undlad at anvende en for skarp tråd – du kan finde velegnede bindematerialer på hylderne i dit havecenter.

VANDKANDER OG REDSKABER
På plænen skal trampolinen afmonteres, med mindre den er gravet ned. Fodboldmål og legeredskaber skal i ly for vinden, og har du glemt en vandkande eller nogle haveredskaber, så ind med dem også.