fbpx

Liv i haven

Sommer, strand, sand, sommerhus, spise ude, bål, lyse nætter…

FAMILIE OG NÆRVÆR
Ferietiden har for alvor ramt landet, og med det gode gamle blandede sommervejr, er der plads til museumsbesøg på gråvejrsdage og svømmeture, når solen skinner. Måltiderne spiser vi sammen, og mange af dem indtages mens vi sidder ude og nyder alt det grønne. Mindre fokus på alle reglerne, og det burde også gælde for haven. Børnene og børnebørnene elsker at gå på opdagelse, og motivationen får de ikke, når haven er klippet og trimmet. Løft et par gamle træstubbe og se blot, hvad der er at finde.

AT GÅ PÅ OPDAGELSE
Der er nemlig masser af liv i haven, og den er til at få øje på, hvis man lige får slukket for skærme og måske lige keder sig lidt. De voksne kan hjælpe til med aktivering af småprojekter. Bær skal plukkes, planter graves ned, en rose skal bindes op – her er det dejligt at få en hjælpende hånd og snak om det gode, som haven gør.

PLUK EN BUKET
Det er altid dejligt at pynte bordet, og når man kan plukke blomsterne i egen have, gør det fornøjelsen endnu større. Sommerhavens mange blomster fortjener ekstra opmærksomhed, og måske er børnenes buketter ekstra flotte?

SPISELIGE BLOMSTER
Har du sået spiselige blomster skal de selvfølgelig bruges. Lav smagstest og find frem til, om blomsten er bedst i salaten eller på desserten. Gå i krydderurtebedet og duft og pluk blade til urtete med honning. Tag en snak om de mange svirrefluer i blomsterne og om myrerne, som måske bor i bedet.
Sommeren er et oplagt tidspunkt til at fylde lidt N(atur)-vitaminer i børnene, og vi voksne har godt af at få repeteret, hvordan sommerfuglene først lægger æg på nogle planter, for derefter at finde føde på andre planter.

VILD MAD
Er i på tur i naturen – eller har brug for at have et formål med at gå en natur-tur, så installer appen VILD MAD. Find en opskrift og start jagten på ingredienser. Det er en særdeles grundig app med masser af inspiration.

PÅ TUR I HAVECENTRET
Du kan også tage en tur på planteskolen eller i havecentret og hente blomster, krydderurter, ny ribsbusk eller et æbletræ. Du kan nemlig sagtens plante nyt, selvom det er sommer – du skal selvfølgelig blot huske at vande det jævnligt.

Du finder dit nærmeste havecenter her