fbpx

 

Disse planter kan du dække med gran

Familiens juletræ er heldigvis ikke havnet på genbrugsstationen, for der er stadig meget nytte i grenene.
Weekendens gøremål går derfor ud på at klippe grenene af og dække sarte planter i haven.

Først og fremmest vil jeg dække vores figenplante, som kun er to år gammel og derfor risikerer tilbagefrysning.

Dernæst vil jeg dække vores almindelige hortensia, Hydrangea macrophylla, som har dannet blomster i sensommeren og derfor ikke vil blomstre til sommer, hvis knopperne fryser væk. 

Hvis der er mere gran tilovers, så vil jeg dække de nyplantede blåbærbuske, min nye æbletræ, som først blev plantet i oktober, og de tre nye roser i rosenbedet. Flere har god erfaring med at dække alle havens roser, men mine er plantet så dybt, at podestedet er mindst 10 cm under jorden, så her går det ikke så galt.

Sammen med grandækningen sætter jeg et par musefælder op, for musene vil meget gerne gnave barken af æbletræet og lokkes gerne ind i den lune tildækkede hule.