fbpx

 

Blomster og bier


 


I år er februar forvandlet til forårsmåned, og når solens stråler får kronbladene på erantis og krokus til at åbne sig, så er det store ta’ selv bord klar for bier. Sæt dig på hug ved bede fyldt med de tidlige forårsblomster, og du kan høre en livlig summen af travle bier, der samler forråd til bihjemmet. 

Lugearbejde med selskab
Det lune vejr har også givet gode betingelser for ukrudt, og indrømmet – det var altså ikke det hele vi nåede at få luget i efteråret, og det kan ses! Under bladdækket i blomsterbedene er der nye planter på vej – også ukrudtsplanter, så bevæbnet med tålmodighed og et par gode lugehandsker, så har den sidste uge budt på frisk luft og lugning. Når man sådan sidder næsten helt stille og fjerner blade og ukrudt, så støder man let på de overvintrede mariehøns og summen fra honningbier, humlebier og sikkert også nogle vilde bier er da bare så hyggeligt. Måske bliver det ikke til timelange lugetimer, for der skal bevægelse til for at holde varmen, men det er nok til at få en god fornemmelse for, at havesæsonen er i gang, og i år kommer jeg ikke bagefter…

I drivhuset
De solrige dage øger temperaturen væsentligt i det uopvarmede drivhus, og der skal vand til de overvintrede krukker med krydderurter og lidt sarte planter. I et par bede i drivhuset har vi lagt tulipanløg i juleferien. Dem har vi lagt for at kunne skære buketter, og de er klar langt tid før tulipanerne i haven. I drivhuset er tulipanerne langt fremme og de har også brug for vand.

Det milde vejr synes at fortsætte, så måske kan krukkerne komme ud i det fri? Det giver nemlig mulighed for at få renset glasset for snavs og alger – også en opgave, som sagtens kan udføres nu.

I drivhuset holder jeg også øje med ferskentræet, som snart står i fuldt flor med blomster, som skal bestøves. Når det sker, så håber jeg bierne i blomsterløgplanterne har tid til at kigge forbi, så vi igen i år kan høste den ene kurvfuld søde ferskner efter den anden.