fbpx

Masser af sommerfrugt

Fornøjelsen er altid stor, når skålen med friskplukket frugt og bær fra haven lander på spisebordet. Smagen af fuldt modne blåbær, hindbær, stikkelsbær, solbær og ribs, som trygt er tilblevet i egen have helt uden brug af kemiske sprøjtemidler er bare lykken. Måske skal der plukkes lidt flere bær, for at fylde skålen i år, for den manglende nedbør er gået ud over størrelsen på bærrene, men hvad gør det, når smagen er uovertruffen?

SOMMER I EGEN HAVE
Det særdeles flotte sommervejr har fået mange af os til at blive hjemme i sommerferien, og det er jo helt oplagt at gøre brug af havens dejlige frugtbuske og få lavet noget med alle de skønne bær. Tag børn og måske især børnebørn med ud i bærbuskene og pluk sammen de dejlige og sunde bær. Smag på dem, og find det bær, du og børnene synes bedst om – måske er det den bedste gave, når de næste gang fylder år (deres helt egen hindbær-, blåbær-, ribs-, solbær-, stikkelsbærbusk).

OPSKRIFT PÅ SOMMERALLIANCE
1½ kg blandet frugt (hindbær, jordbær, ribs, solbær, blåbær, stikkelsbær)
750 g sukker

Alle bær skylles. Ribs ribbes, stikkelsbær nippes og hindbærrene gås efter for orm. Bland bærrene med sukker i en times tid. Nu er der trukket så meget saft ud af bærrene, at du kan koge blandingen uden at tilsætte vand. Kog ca. 5 min. uden låg.
Hæld på rengjorte glas.

Smager perfekt til hjemmelavet is og nybagte bålpandekager.

SUPERNEM HINDBÆRIS

Pluk ½ kg hindbær og frys dem ned – gerne så de ligger løst i en pose. Når bærrene er helt frosne tages de op, hældes i en kraftig blender og nu skal du blot tilsætte:
1 -2 dl fløde eller mælk
Ca. 2 dl flormelis

Blend til blandingen indtager en softice konsistens, pynt evt. med mynteblade og servér den med det samme.

DE LÆKRESTE BLÅBÆRMUFFINS
Til 12 muffins
360 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g rørsukker
2 store æg
125 g yoghurt naturel med højt fedtindhold
125 g mælk med højt fedtindhold
125 g smeltet usaltet smør
125 g blåbær

Tænd ovnen på 1800 C.
I en skål blandes hvedemel, bagepulver og rørsukker. I en anden skål blandes æg, yoghurt, mælk, smeltet smør og blåbær. Hæld de ”våde” ingredienser ned til de tørre og ved det nænsomt rundt til en ensartet masse. Fyld i 12 muffinsforme og bag i ca. 12 min. til de er gyldne.

Pynt evt. med lidt flormelis og frisk citronmelisse.